Pædagogiske tænkere – historisk og aktuelt

I denne foredragsrække hører du om en nogle af pædagogikkens store personligheder og deres tanker, samt om deres indflydelse på diskussioner om den moderne skole og pædagogik. Der er foredrag både om nogle af pædagogikkens klassikere og om en række helt aktuelle tendenser i Danmark og internationalt.

12/3:  Pædagogikkens klassikere
Hør om nogle nedslag i den pædagogiske idehistorie, fx i franskmanden J.J. Rousseaus tanker og om de tyske filosoffer Kant og Schleiermacher samt om amerikaneren John Dewey. Alle har de haft enorm indflydelse på den pædagogiske udvikling helt frem til i dag.

19/3: Ånderne fra Haderslev, Norge og København
I dette foredrag skal du høre om tre nyere linjer i dansk pædagogik og åndsliv, nemlig ånden fra Haderslev, ånden fra København og ånden fra Norge. Det handler kort sagt om indflydelsen fra seminarielærer Holger Henriksen, fra filosoffen Peter Kemp og fra nordmanden Steinar Kvale. Alle tre linjer havde deres egne rødder og ideer, og de udgjorde en central del af den pædagogiske kritik efter årtusindeskiftet.

26/3: Pædagogik og læring
Dette foredrag handler om den faglige strid, der har præget både dansk og international pædagogik siden omkring år 2000. Her kommer vi især ind på hollænderen Gert Biestas tanker. Biesta var en førende aktør i kritikken af det læringsbegreb, som vandt udbredelse fra årtusindeskiftet, og han fik også stor indflydelse på de danske diskussioner. Sammen med kollegaen Carl Anders Säfström skrev han også et interessant ”pædagogisk manifest”, som vi også skal høre om.

Arrangør: Tænketanken Prospekt i samarbejde med FOF Aarhus

Link til tilmelding gennem FOF

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.