Forleden fik jeg den kommentar til et indlæg, at jeg skulle holde op med at brokke mig over mine vilkår som forældre i dag, fordi kvinder i gamle dage ikke havde bare halvdelen af mine muligheder.

Det er jo rigtigt. Min mormor måtte droppe sin uddannelse, fordi hun blev gravid. Det er der ikke på samme måde kvinder i dag, som er tvunget til. Heldigvis!

En anden gjorde mig derefter opmærksom på begrebet »generationsmisundelse« . Det skulle – efter sigende – dække over det fænomen, at (typisk) kvinder i tidligere generationer skælder ud på unge kvinders kamp i dag, fordi de er misundelige på, at næste generation dermed får bedre muligheder i livet, end de selv havde.

Jeg nægter at tro, det er tilfældet. Jeg kan ikke forestille mig en mor, som ikke ønsker sin datter bedre vilkår, end hun selv havde. Jeg har en datter. Hvis hun bliver mor en dag, at hun for eksempel får en bedre fødselsoplevelse end mig, hvor færre end de nuværende ti procent skal have en fødselsreaktion.

Vi skal hylde denne generation af forældre for at ville skabe bedre vilkår for familien. Det er budskabet i denne kommentar af Isabella Arendt.

Kommentar
Berlingske
29/09/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.