Hvorfor taler alle om om Katherine Diez? Christian Bennike & co. havde godt greb om kernen, da de i Weekendavisens podcast Avistid 1. oktober fremhævede, at Diez-affæren lige så vel handlede om moral som om sladder. Man kan her hæfte sig ved elementer som hovmod, svig og utugt. Men der er et moralsk spørgsmål i Diez” historie, der går forud for alt dette.

Diez er begavet med høj erotisk kapital, og den har hun benhårdt forsøgt at veksle til kulturel kapital til højeste kurs. Hun har anvendt sit udseende i anmeldelser, valgt partnere med høj kulturel kapital og drevet en Instagram-side, der forenede det litterære og det afklædte.

Til gengæld er hun blevet en kendt litteraturanmelder. Spørgsmålet, der gør alle indignerede, er: Må man det? Samfundets strid med det spørgsmål er foreviget i en af vores store litterære figurer: Odette de Crécy fra Marcel Prousts På sporet af den tabte tid. Odette er kurtisane. Hun forfører den velansete børsmægler M. Swann og bliver formelt en del af borgerskabet.

Kommentar
Weekendavisen
11/10/2024
Ingen digital udgivelse

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.