For ikke så længe siden satte jeg mig for at læse en bog. Mother Earth hedder den. Og måske læseren nu tror, at det er et-eller-andet bittert og bistert værk om klimaet og verdens forfald, så tager De fejl.

Og dog. For bogen – der i øvrigt er skrevet af Alexander Rich Henningsen – er både bitter og bister og handler på en eller anden måde om klimaet. Og så er den helt ufattelig morsom og helt ufattelig uhyggelig på samme tid.

Er De forvirret nu, kære læser? Så er De det med rette, så tillad mig et par uddybende ord om denne både underholdende og yderst læsværdige bog.

Bogen tager os med ind i det inderste indre af den offentlige sektor. Her møder vi den nyuddannede fuldmægtige Andreas, der er havnet ombord på det politiske prestigeprojekt ”Mother Earth” (der lægger navn til bogen).

Projektet er en klimavenlig eller endda klimaneutral bygning – mere bæredygtig og grøn end nogen bygning før den, smukt beklædt med træ. Og dertil skal bygningen naturligvis rumme både offentlige institutioner, plads til unge og hvad-ved-jeg. Og kunst, ikke at forglemme.

Morten Jarlbæk Pedersen anmelder ny bog i Årsskriftet Critique.

Tidsskriftsartikel
Årsskriftet Critique
16/08/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.