Familien og familiepolitikken er blevet en central politisk kampplads i den offentlige debat. Det afspejler i sidste ende noget positivt. Nemlig at der efter lang tids fravær igen er et fokus på familien som samfundets grundlæggende institution.

Bare et par eksempler: I et spritnyt partiprogram har Konservative defineret familiepolitikkens betydning for partiet. Liberal Alliance har bevæget sig ind på feltet. Moderaterne har lanceret et større fokus på at gøre det mere attraktivt at stifte familie. Selv Socialdemokratiet lader til at være på flugt fra sidste års skarpe udmeldinger om at sætte arbejde over familieliv. Det er en vending i den offentlige samtale med stort perspektiv, hvis man tror, at politik handler om at skabe fundamentet for det gode liv.

I Tænketanken Prospekt ser vi to forhold, som må være udgangspunktet for debatten om familien. Det første er det helt grundlæggende, at familien er forudsætningen for det gode liv. Derfor skal familien som institution fremmes. Også politisk. Værdineutralitet er i den sammenhæng et svigt.

Kommentar
Politiken
04/10/2024
Link

Vær på forkant med Danmarks nye værdipolitiske tænketank.